Siri heeft meer vertrouwen in Nokia dan in Apple zelf

Siri heeft meer vertrouwen in Nokia dan in Apple zelf
14 mei om 09:57
Laatste update: 28 april om 18:11

Vraag Apple's spraakassistent Siri wat de beste smartphone ooit is en je krijgt een onverwacht antwoord: de Nokia Lumia 900.

Steve Wozniak, mede oprichter van Apple, zei recentelijk dat hij zeer gecharmeerd was van de Nokia Lumia 900 Windows smartphone. Hij vond hem zelfs beter dan Android-telefoons. Apple’s Siri, de persoonlijke virtuele spraakassistent van de iPhone 4S, is het daar helemaal mee eens. Sterker nog, Siri vindt de Lumia 900 de beste telefoon ooit. Siri schijnt echter wel zo nu en dan van mening te veranderen. Als je exact de volgende vraag stelt krijg je het antwoord: “what's the best smartphone ever?”.

Uiteraard heeft Siri dit antwoord niet zelf bedacht, het komt van de site WolframAlpha, dat zijn antwoord baseert op user reviews van BestBuy. Volgens Apple Insider ging het slechts om vier user reviews die de Lumia ieder een score van 5 uit 5 punten gaven. De iPhone komt overigens helemaal niet voor in de Wolfram Alpha lijst van smartphones gebaseerd op recensies van gebruikers. Het is een krakemikkige lijst, De HP Touchpad wordt niet meer geleverd en is bovendien een tablet, maar staat wel in de top tien beste smartphones van WolframAlpha.

Lees meer over:

Deel via