Oude computericonen zoals de floppy en folder zijn niet logisch meer

Oude computericonen zoals de floppy en folder zijn niet logisch meer
13 mei om 07:43
Laatste update: 28 april om 18:11

De floppy, de envelop, de manilafolder: allemaal objecten die real life verdwijnen maar nog wel als computerpictogrammen bestaan.

Blogger Scott Hanselman is heerlijk aan het techfilosoferen. "Wat gebeurt er als alle dingen waarop we onze iconen baseren niet meer bestaan? Worden ze dan iconische symbolen waarvan de oorsprong in nevel is gehuld?” Nou, dat zou best eens kunnen, Scott. Vooral met de vijftien voorbeelden die je geeft.

Bijvoorbeeld de floppy. De meeste Bright-lezers kennen de floppy nog wel, maar bij een gemiddelde groep 8 zie je geen vingers omhoog gaan. En toch gebruiken we het symbool nog als het pictogram van opslaan. De manilafolder lijkt ook aan zijn laatste leven te zijn begonnen. Maar het is nog wel het symbool voor mappen. Hetzelfde geldt voor de envelop als het symbool voor mailen. En voor de taperecorder als symbool voor voicemail.

Ook leuk, het telefoonpictogram op de iPhone. Zo gaat Hanselman nog even door. Wat vind jij? Moeten de iconen een metamorfose ondergaan zodat ze van deze tijd worden? En wat zou dan een suggestie zijn voor bijvoorbeeld opslaan? Ideeën zijn welkom!

Lees meer over:

Deel via