Nu even niet: schoudertas blokkeert bereik

Nu even niet: schoudertas blokkeert bereik

08-05-2012 09:02 Laatste update: 28-04-2018 18:11

Dewi Pinatih

Nederlandse kunstenaar Sarah van Sonsbeeck bedacht een oplossing voor de vloek van het altijd bereikbaar zijn.

Even een moment rust: geen telefoon, geen mail, niemand die iets van je wil. Kom er maar eens aan. Zelfs op de maan is het niet stil volgens astronaut Suni Williams, Houston verbreekt geen moment het contact. Dit inspireerde Sarah van Sonsbeeck de Faraday Bag te creëren. Een tas van verzilverd polyester die de inhoud beschermt tegen elektromagnetische data, inclusief wifi en mobiele netwerken. Kortom: stop je telefoon in de tas en je kunt niet gebeld worden.

De Faraday techniek wordt door de politie gebruikt om te voorkomen dat op afstand met digitaal bewijsmateriaal wordt gerommeld en door autofabrikanten om blikseminslag tegen te gaan. En is nu dus ook beschikbaar voor iedereen die even wil ontsnappen aan een veeleisende baas of bezitterige partner. De tassen zijn in een gelimiteerde oplage van honderd stuks te koop voor 129 euro.

Van Sonsbeeck begon haar queeste naar stilte toen ze in haar eigen huis op zoek ging naar een plekje waar ze kon ontsnappen aan haar lawaaiige buren. "Zeven jaar voor mijn geboorte werd internet uitgevonden (1969, red.). Sindsdien zagen mobiele netwerken, smartphones en wifi het licht. Ik ben nu verbonden via e-mail, Twitter en Facebook en ik heb een website, een iPhone en een iPad. Het zijn allemaal middelen om mijn kunst – dat over stilte gaat – te tonen aan een groter publiek. De ironie zit 'm in het feit dat mijn omgeving juist minder stil is geworden door al deze technologische vooruitgang."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s