TED zoekt talent in Amsterdam

TED zoekt talent in Amsterdam

28-04-2012 12:44 Laatste update: 28-04-2018 18:11

Corrie Gerritsma

TEDxAmsterdam organiseert op 20 juni een talentenjacht. De beste sprekers verdienen een presentatie op het grote TED in 2013 in de VS.

Voor menig wetenschapper, ontwerper of ondernemer is het een droom: spreken op TED. Er worden inmiddels alleen al in Nederland verschillende versies van TEDx georganiseerd, zoals TEDxBrainport, TEDxYouth, TEDxWomen en TEDxAmsterdam. Hoogmis is echter nog altijd de échte TED.

In 2013 wordt TED georaniseerd in Californie met het thema 'The Young. The Wise. The Undiscovered.' Het programma ligt nog lang niet vast. TED-directeur Chris Anderson heeft met zijn organisatie een wereldwijde 'talent scout' opgezet om in 2013 de beste nu nog onontdekte sprekers te hebben. Op veertien plekken wereldwijd wordt zo'n auditieronde gehouden. De laatste vindt plaats in Amsterdam.

TEDxAmsterdam organiseert op 20 juni een Europese auditie voor TED. Op die dag kunnen de dertig meest talentvolle sprekers een TED-talk van zes minuten houden; deze worden ter plekke door Chris Anderson beoordeeld. Inschrijven en meedingen voor een auditieplek kan van 12 april tot en met 2 mei 2012. Inschrijven om mee te dingen voor een auditie kan vanaf 12 april.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s