Gameproject van Tim Schafer behaalt nieuw Kickstarter-record

Gameproject van Tim Schafer behaalt nieuw Kickstarter-record

15-03-2012 10:44 Laatste update: 28-04-2018 18:42

Luke van Velthoven

Met een opbrengst van 3,3 miljoen dollar is Schafers Double Fine Adventure het succesvolste Kickstarter-project tot nu toe.

Tim Schafer zocht op Kickstarter naar financiering van 400 duizend dollar, maar in de eerste 24 uur stond er al een miljoen dollar op de teller. Die teller is de rest van de maand dus opgelopen tot meer dan 3,3 miljoen dollar. Een verpletterend nieuw record voor de inmiddels bekende crowdfunding-site.

Schafer is een bekende in de game-industrie dankzij gevierde titels zoals Grim Fandango en Psychonauts. Hij wil via Kickstarter game-uitgevers passeren en meer in contact staan met de 'backers' van zijn nieuwe adventure-spel. Mensen die meer dan 15 dollar hebben neergelegd, krijgen natuurlijk een exemplaar van de game en mogen input leveren op een gesloten forum. Het geld wordt eveneens gebruikt voor een documentaire over de ontwikkeling van het spel.

Bij een donatie van 10 duizend dollar kon je onder andere lunchen en bowlen met Schafer zelf. In totaal hebben 87.142 mensen een bijdrage geleverd, waarvan vier 10 duizend dollar investeerden. Een paar dagen terug riep Schafer ons Europeanen nog op om een steentje bij te dragen.