Amsterdamse Apple Store heeft grootste Genius Bar

Amsterdamse Apple Store heeft grootste Genius Bar

01-03-2012 10:41 Laatste update: 28-04-2018 19:13

tonie

De Amsterdamse Apple Store heeft een paar primeurs waaronder de grootste Genius Bar en het grootste aantal producten.

De eerste officiële Apple Store in Amsterdam gaat zaterdagochtend aan het Leidseplein open, maar enkele tientallen journalisten, fotografen en cameramensen kregen donderdagochtend al een uurtje de tijd om rond te kijken. Bob Bridger, vice-president retail real estate and development, vertelde dat de Amsterdamse Apple Store op een paar punten 'de grootste' is van alle andere officiële Apple-winkels. Zo is de Genius Bar (waar Apple-experts klanten helpen met problemen) de grootste van alle Apple-shops, ligt er in Amsterdam ook het grootste aantal Apple-producten en zijn er het grootste aantal servicepunten te vinden.

De vaste onderdelen zijn natuurlijk allemaal aanwezig: een glazen trap, houten tafels, veel lichtinval. Er zijn ook diverse plekken om workshops te volgen, zoals zes tafels voor gratis workshops en ruimtes voor ProLabs, zoals cursussen Prologic of Aperture. En er is een ruimte voor evenementen. Gratis wifi is er ook, maar het is nog niet duidelijk of dat netwerk ook buiten de openingstijden online blijft, handig voor sneller surfen als je op de tram staat te wachten.

Ook nieuw is de Nederlandstalige Apple Store-app waarmee nu ook direct accessoires in de winkel zijn af te rekenen, zodat je zonder contact met een Apple-medewerker het pand aan het Leidseplein kan verlaten. Bijzonder is volgens Bridger ook dat van de 300 medewerkers er maar liefst 90 procent woonachtig zijn in Amsterdam zelf. Bridger, die zich wereldwijd met Apple Stores bezighoudt, heeft overigens zelf ook enkele jaren in Amsterdam gewoond. Hij noemt het bijzonder dat deze nieuwe Apple Store ook goed per boot bereikbaar is.

Wereldwijd worden alle Apple Stores samen volgens Bridger 55 duizend keer per uur bezocht. De eerste klanten in Amsterdam zijn zaterdagochtend om 10 uur welkom. Zij krijgen waarschijnlijk ook zo'n oranje 'Appledam' shirt.

Morgen volgt hier een Bright Report-video over de Apple Store.Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s