Pinterest: door mannen voor vrouwen

Pinterest: door mannen voor vrouwen

14-02-2012 12:37 Laatste update: 28-04-2018 19:13

Het sociale fotoprikbord Pinterest groeit onwaarschijnlijk snel door een actieve community die voor bijna 98% uit vrouwen bestaat.

Misschien houden mannen niet zo van mooie dingen. Of in ieder geval niet van de mooie dingen waar vrouwen van houden. Uit een onderzoek van AppData blijkt namelijk dat 97,9% van de gebruikers van de Pinterest Facebook-app vrouw is. De drie mannelijke oprichters wisten dus precies wat vrouwen op internet willen.

Volgens Techcrunch is er nog nooit een site geweest die zo snel zijn eerste 10 miljoen unieke Amerikaanse bezoekers wist binnen te halen als Pinterest. Op de site kun je foto's pinnen van 'mooie dingen', waaronder kleding, interieur, gerechten of schattige dieren.

Veel vrouwen gebruiken Pinterest om hun eigen smaak en interesses te delen. Dat gaat daar een stuk makkelijker dan via Facebook of Twitter. Door de gesponsorde links is het verdienmodel van Pinterest ook nog eens zeer efficiënt, want naast veel foto's staat een link om het betreffende product te kopen.