Nieuwe Samsung-tablet met pen

Nieuwe Samsung-tablet met pen

27-02-2012 08:41 Laatste update: 28-04-2018 19:13

tonie

Samsung komt opnieuw met een tablet. De Galaxy Note 10.1 werkt met een touchpen.

Na de nieuwe Tab 2-tablets in 7 en 10.1 inch varianten heeft Samsung maandagochtend in Barcelona ook de nieuwe Galaxy Note 10.1 onthuld. Het touchscreen van deze tablet is ook te bedienen met een nieuwe aanraakpen, de S Pen. De Galaxy Note 10.1 heeft een nieuwe tool waarmee aantekeningen en schetsen zijn te maken en zijn toe te voegen aan interessante webpagina's of multimedia.

De S Pen noemt Samsung 'de meest geavanceerde pen in de markt'. De Wacom-achtige pen heeft 256 drukniveaus. De tablet laat gebruikers ook notities maken op schermafdrukken in elke app door de pen wat langer ingedrukt te houden op het scherm of een speciale snelkoppeling in te drukken. De pen moet de Galaxy Note 10.1 interessant maken voor mensen die veel aantekeningen maken of ontwerpers die op hun bureau al werken met pentablets. De Note 10.1 werkt met Android 4.0 en heeft een 1,4 Ghz dual-core processor. De tablet is vanaf het tweede kwartaal te koop, maar de prijs is nog onbekend.

De S Note-app voor het maken van aantekeningen biedt diverse sjablonen. Een functie herkent automatisch geometrische vormen in je schetsen, een andere functie zet automatisch wiskundige formules om. De Galaxy Note 10.1 krijgt Adobe Photoshop Touch en Adobe Ideas gratis voorgeïnstalleerd. Beide apps zouden zijn geoptimaliseerd voor gebruik met de S Pen.