Meldpunt voor te veel meldpunten?

Meldpunt voor te veel meldpunten?

10-02-2012 15:52 Laatste update: 28-04-2018 19:44

Bram van Dijk

Nadat de PVV de jacht opende op lastpakken uit Midden en Oost Europese landen, zijn ze zelf het onderwerp van spot.

Woensdag presenteerde Partij Voor de Vrijheid het Meldpunt Midden- en Oost-Europeanen om overlast met Polen, Roemenen en Bulgaren te registeren. Alweer de zoveelste aflevering in de rijke traditie van PVV Meldpunten, zoals Meldpunt Kilometerheffing, Meldpunt Onveilige Scholen en Meldpunt Straatterreur. Die laatste niet verwarren met Meldpunt Straatcriminaliteit.

Bij de vorige meldpuntgeboortes was er wel wat reuring, maar bij het nieuwe meldpunt sprongen veel Nederlanders voor de Polen in de bres. Twitter raakte er maar niet over uitgegrapt en op Dumpert klaagde Henk over zijn Poolse vrouw waar hij steeds meer overlast van kreeg.

Maar de grootste golf van verzet tegen de PVV werd toegebracht met eigen wapens. Meldpunten schoten uit de grond als aspergestekers in april. Het Meldpunt Limburgers (inmiddels gesloten), het Meldpunt Nederlanders en autochtone Nederlanders, het Meldpunt Belgen en het Meldpunt Waardevolle Gezelligheid (als je een keer leuk met een Pool op stap bent geweest) vond de Volkskrant gisteren.

Ik denk dat het tijd wordt voor een meldpunt tegen het overmatig gebruik van meldpunten. Iemand?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s