Hardwarefabrikant Foxconn gehackt

Hardwarefabrikant Foxconn gehackt

09-02-2012 15:54 Laatste update: 28-04-2018 19:44

Een hackersgroep genaamd SwaggSec heeft de servers van hardwarefabrikant Foxconn gehackt en veel inloggegevens buitgemaakt.

Het Taiwanese hardwarebedrijf ligt al een langere tijd onder vuur. Na explosies, zelfmoorden en rumoer over zeer slechte werkomstandigheden is Foxconn nu gehackt door SwaggSec die zeggen uit 'hun eigen overtuiging' te hebben gehandeld. De hackersgroep heeft een document gepubliceerd met inloggegevens waar onder andere ook Apple en Microsoft hun producten mee bestellen. De server om bestellingen te plaatsen is inmiddels offline gehaald.

SwaggSec vond de inloggegevens door een lek in een oude versie van Internet Explorer. 'Foxconn had een goede firewall, maar wij hebben die eigenlijk zonder problemen omzeild. We moedigen media, beveiligingsexperts en anderen aan om deze informatie te verspreiden', aldus SwaggSec. De inloggegevens zijn via The Pirate Bay te downloaden.

De slechte werkomstandigheden bij Foxconn kregen publiciteit na een radioreportage over de productie van iPhones en iPads. Niet alleen Apple laat hardware fabriceren door Foxconn. Ook Sony, ASUS, Acer, Dell, Samsung, Microsoft en Nintendo zijn klant bij de Taiwanese hardwarefabrikant.