Paul McCartney wil niet worden gestreamd

Paul McCartney wil niet worden gestreamd

09-02-2012 14:26 Laatste update: 28-04-2018 19:44

Kort na de lancering van zijn nieuwe album heeft Paul McCartney besloten om al zijn muziek van Rhapsody te laten verwijderen.

McCartney is niet de eerste artiest die liever niet heeft dat zijn recent verschenen werk al meteen via diensten als Spotify en Rhapsody te beluisteren is. Eerder besloten onder meer Coldplay en Adele al om geen licentie te verstrekken om hun nieuwste albums meteen via streaming-diensten beschikbaar te maken.

Maar McCartney gaat nog een stapje verder en besloot zijn complete oeuvre van Rhapsody te laten verwijderen. ‘De gebruikers van Rhapsody hebben meer dan vier jaar van de muziek van de heer McCartney genoten en zullen erg teleurgesteld zijn dat daar nu een einde aan komt’, aldus Rhapsody in een verklaring. In 2010 besloot McCartney zijn muziek ook al van Spotify af te halen. (Apple streamt vandaag wel een promotieconcert voor het nieuwe album van McCartney via iTunes.)

Volgens verscheidene artiesten betalen streaming-sites te weinig – een probleem dat aardig wordt gevisualiseerd in een infographic op de site Information is Beautiful. Daaruit blijkt dat een artiest ruim 4 miljoen keer gedraaid moet worden op Spotify om net zoveel geld te verdienen als met de verkoop van 143 zelf geperste cd’s.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s