Bright Night #16: van HTML5 tot kweekvlees

Bright Night #16: van HTML5 tot kweekvlees

07-02-2012 13:29 Laatste update: 28-04-2018 19:44

Corrie Gerritsma

It giet oan. Op vrijdag 10 februari organiseren we een Bright Night in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Onder andere over kweekvlees en HTML5.

In het nieuwe nummer van Bright magazine staat een serie over de onverwachte dingen die in laboratoria gekweekt worden. Zoals organen, virussen, kleding (biocouture) en vlees. Over dit kweekvlees komt wetenschapper Mark Post van de Universiteit van Maastricht vertellen. Wat is de noodzaak voor kweekvlees, hoe ver zijn de ontwikkelingen, en gaan we het straks echt eten? Niet de minste, afgelopen jaar sprak hij ook op TEDxBrainport.

Sinds Steve Jobs bekendmaakte dat Apple’s tablets en smartphones geen Flash zouden ondersteunen, zoeken programmeurs naar een alternatief. Is HTML5 de ultieme alles-in-een-oplossing? Richard Nieuwenhuis is de technisch directeur van MediaMonks - het grootste creatieve digitale productiebureau van Europa - en komt ons erover vertellen. Hebben we wat aan HTML5 of is het vooral nog een hype?

Misschien heb je Daan Weddepohl voorbij zien komen in DWDD? Hij schoof aan bij Matthijs om over zijn startup Peerby te vertellen. Op Peerby kun je spullen huren en lenen van je buren. Want voor die twee keer per jaar dat je een boormachine nodig hebt is het onnodig dat elk huishouden er een heeft. Peerby lanceert binnenkort. Daan vertelt waarom zijn startup een succes gaat worden.

Komende dagen volgt meer nieuws over de sprekers, gadgets en film. Hou updates in de gaten op www.bright.nl/brightnight.

Bright Night #16 is op vrijdag 10 februari. De entree is gratis dus neem gerust iemand mee. De grote zaal in Pakhuis de Zwijger gaat om 19:30 open, het programma begint om 20:00. Hier vind je de routebeschrijving.