'Koptelefoon waarmee je veilig over straat kan'

'Koptelefoon waarmee je veilig over straat kan'

7 februari om 14:45
Laatste update: 28 april om 19:44

Fabrikant Teufel wil meeliften op het nieuws over de populariteit van Beats By Dr. Dre-koptelefoons bij jonge straatrovers.

Maandag werd bekend dat jonge straatrovers in Den Haag en Zoetermeer zijn opgepakt voor het stelen van Beats By Dr. Dre-koptelefoons van wandelende jongeren. Ze hadden het voorzien op de relatief dure koptelefoons die met felle kleuren en opmerkelijk design nogal opvallen op straat.

De politie hield in Den Haag vier verdachten van 12, 13, 14 en 15 jaar aan en pakte ook in Zoetermeer enkele verdachten op, meldt Omroep West. De politie Haaglanden waarschuwt jongeren met een Beats-koptelefoon om alert te zijn.

Een concurrent van Beats grijpt deze actualiteit aan om ietwat schaamteloos zijn eigen koptelefoon te promoten. De Duitse fabrikant Teufel geeft de Haagse en Zoetermeerse gedupeerden wier gestolen Beats-koptelefoon is gestolen een gratis Aureol Massive-koptelefoon. Slachtoffers hoeven alleen een scan van hun politie-aangifte te mailen naar Teufel.

De Aureol Massive heeft volgens Teufel 'geen hoogstaand design' waardoor hij minder geliefd zou zijn bij het dievengilde. Hij is ook goedkoper dan de Beats-modellen en dus niet zo lucratief bij het doorverkopen.

Lees meer over:

Deel via