iOS laat vaker apps crashen dan Android

iOS laat vaker apps crashen dan Android

06-02-2012 15:34 Laatste update: 28-04-2018 19:44

De iPhone laat drie keer zo veel apps crashen dan een Android-smartphone. iOS 5 en 5.0.1 zijn de boosdoeners.

Dit blijkt uit een rapport van Crittercism, een bedrijf dat het crashen van apps bijhoudt en de resultaten voor een vergoeding aan ontwikkelaars bekendmaakt. Crittercism hield twee maanden lang de crashes op iOS en Android bij en onderzocht meer dan 214 miljoen crashes. Uit het onderzoek blijkt dat iOS 162 miljoen apps heeft laten crashen tegenover de 52 miljoen door Android.

De uitslag is opmerkelijk, aangezien Apple bekend staat om de stabiliteit van zijn besturingssystemen. De uitkomst is grotendeels te wijten aan iOS 5 en 5.0.1, die het grootste gedeelte van de crashes op de iPhone veroorzaakten. Door Apple's trage update-beleid van apps zijn vele nog niet compatibel met de nieuwe versie van iOS. Bij Android worden apps direct bijgewerkt als de ontwikkelaar een nieuwe versie indient.

Daarnaast draait een overgroot deel van de Android-smartphones een geruime tijd op Gingerbread (versie 2.3), waar de meeste apps ook voor gemaakt zijn. Google's nieuwste besturingssysteem, Ice Cream Sandwich, draait nog maar op ongeveer 1% van alle Android-smartphones.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s