Nike+ Fuelband trackt je de hele dag

Nike+ Fuelband trackt je de hele dag

20 januari om 12:56
Laatste update: 28 april om 20:15

Nike komt met een armband die de hele dag je bewegingen en calorieverbruik bijhoudt en je punten geeft.

Nike heeft donderdag zijn Nike+ Fuelband gepresenteerd, een armband met een ingebouwde bewegingsensor die bijhoudt hoeveel je de hele dag door beweegt. Hij geeft op ingebouwde led'jes met kleurtjes weer of je al in de buurt van je doel bent. Ook toont hij hoeveel tijd je in actie bent geweest, hoeveel calorieën je hebt verbruikt en hoeveel stappen je hebt gezet. Belangrijkste score zijn de Fuel-points die je met al je bewegingen verdient.

Nike gaat met de sensorarmband de strijd aan met de vergelijkbare producten FitBit Ultra en de JawBone Up. De laatste bespreekt David vandaag in een Uitpakparty. Nike kwam eerder onder de Nike+-vlag al met een schoensensor, een sportband, een gps-horloge en allerlei mobiele apps.

De Fuelband is heeft een ingebouwde usb-kabel en kan ook gegevens via Bluetooth draadloos synchroniseren met de iPhone-app van Nike+. Ondersteuning voor Bluetooth-syncen via Android komt kennelijk pas later. De batterijtijd is circa 4 dagen. Hij kost 150 dollar en is voorlopig nog alleen in de VS vooruit te bestellen. De internationale introductie volgt later dit jaar. Bekijk ook dit introductiefilmpje.

Lees meer over:

Deel via