Foam start foto- en fashionshop

Foam start foto- en fashionshop

19-01-2012 15:18 Laatste update: 28-04-2018 20:15

Fotografiemuseum Foam start een fotografie- en modewinkel op loopafstand van het museum.

Pop-up shop, concept store, het is me niet meer helemaal duidelijk. Maakt me ook niet uit wat wat is, als er maar mooie dingen te koop zijn. De verwachtingen voor de conceptstore &Foam van fotografiemuseum Foam zijn hoog. Op donderdag 26 januari opent &Foam aan de Vijzelstraat 78 in Amsterdam.

In &Foam zijn (vintage) boeken, posters, zines, limited editions, muziek, t-shirts en tassen te koop. Foams inhouse gallery Foam Editions biedt speciale, gelimiteerde oplages van prints van vooraanstaande fotografen en jong talent voor aantrekkelijke prijzen.

Ieder kwartaal gaat &Foam verrassende samenwerkingen aan op het snijvlak van fotografie en andere kunstdisciplines. De nieuwe conceptstore opent met de combinatie van fotografie en mode onder de titel Fashion&Foam, in samenwerking met Salon/.

Ook de 'Curated Bookshelves' is een onderdeel dat elke drie maanden verandert. Voor deze 'curator's choice' maakten Niels Klavers, Penny Martin (hoofdredacteur The Gentlewoman), Viviane Sassen (fotograaf) en Merel Bem (journalist Mode en Fotografie) een selectie van hun 5 favoriete boeken binnen het thema Fashion. Deze zijn uiteraard opgenomen in het assortiment van &Foam.

Na Fashion&Foam zal vanaf half april zal &Foam in het teken staan van Music&Foam. Later in het jaar volgen Design&Foam en Film&Foam.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s