Urbanized in Nederland

Urbanized in Nederland

19-01-2012 12:22 Laatste update: 28-04-2018 20:15

Het derde deel van de designtrilogie van Gary Hustwit heet Urbanized en is begin februari in Nederland te zien. 

Documentaire, bouwkunde en reizen in een, zo zou je de film Urbanized van Gary Hustwit kunnen zien. Wie geniet van programma's als Nederland van Boven en De Slag om Nederland zal de film die inzoomt op de problemen en mogelijkheden van stedelijk ontwerp en het belang van het debat over stedelijke ontwikkeling waarderen. De Balie vertoont van 3 tot en met 8 februari de eerste screenings van Urbanized in Nederland.

Het eerste beeld laat meteen onze eigen Rem Koolhaas zien. Vanwege zijn grote kennis van hoe urbanisatie werkt, bijvoorbeeld opgedaan in Laos, heeft Hustwit hem voor de camera gezet. Wie geeft onze steden vorm en hoe werkt dat? Welke effect heeft dat op onze levens? Daarnaast geven vele andere architecten, burgemeesters, projectontwikkelaars maar ook bewoners die iets aan hun stad doen hun visie. De beelden van diverse projecten en urbanisaties zijn om van te smullen.

Urbanized, het sluitstuk van regisseur Gary Hustwit’s design-trilogie na Helvetica (over typografie) en Objectified (over industriële vormgeving, integraal te zien in de Bright Screenzine iPad app) is op het Toronto Film Festival afgelopen september lovend ontvangen. Voor 6,99 dollar kun je hem zelf streamen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s