Wozniak prijst Android opnieuw

Wozniak prijst Android opnieuw

18-01-2012 09:41 Laatste update: 28-04-2018 20:15

De iPhone is nog altijd de betere smartphone, maar in sommige opzichten is Android de iPhone inmiddels wel voorbijgestreefd.

Dat zegt Steve Wozniak. Anders dan Steve Jobs, die alles wilde doen om Android kapot te maken, heeft Woz geen diepgewortelde haat jegens Android-telefoons. Integendeel, hij is een fan. ‘De iPhone is nog altijd mijn belangrijkste telefoon. Ik houd van de schoonheid. Maar ik zou willen dat de iPhone al dezelfde dingen kon als mijn Android’, verklaart hij tegenover The Daily Beast.

Zo vindt Wozniak de stembediening beter bij de Android. Ook meent de medeoprichter van Apple dat Android meer mogelijkheden biedt. Al geeft hij toe dat Android nog wel altijd iets moeilijker in het gebruik is dan de iPhone.

Dat Wozniak enige sympathie heeft voor Android is minder gek dan het wellicht lijkt. Hij is bevriend met Andy Rubin, die bij Google aan het hoofd staat van het Android-team. Woz zat in het bestuur van Rubins vorige bedrijf, Danger (verantwoordelijk voor de smartphone Sidekick).

Het is ook niet voor het eerst dat Wozniak de Android prijst. Dat deed hij eerder al toen hij eind 2010 een bezoek bracht in Nederland – al liet hij destijds wel weten dat De Telegraaf hem verkeerd geciteerd had (of dat ook echt het geval was, is overigens maar de vraag).

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s