Steve Jobs best verkocht bij Bol.com

Steve Jobs best verkocht bij Bol.com

18-01-2012 08:41 Laatste update: 28-04-2018 20:15

Het bestverkochte boek van 2011 bij Bol.com was de Steve Jobs-biografie van Walter Isaacson.

Zowel bij de Nederlandstalige boeken als bij de buitenlandse boeken komt het vuistdikke boek over de oprichter van Apple op de eerste plaats. Bij de digitale boeken scoort Zomerhuis met zwembad van Herman Koch het beste.

Dat de Jobs-biografie het zo goed doet bij Bol.com is opmerkelijk. In de tophonderd van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) komt het werk van Isaacson in 2011 niet verder dan een twaalfde plaats (ergens tussen de 75.000 en 100.000 verkochte exemplaren), ver achter Het Familieportret van Jenna Blum (ruim een kwart miljoen verkochte exemplaren).

In werkelijkheid ligt het aantal verkochte exemplaren van de Steve Jobs-biografie in Nederland hoger dan CPNB rapporteert. Boeken die zijn verkocht via computerwinkels, worden bijvoorbeeld niet meegenomen in de cijfers, zo meldde NRC Next eerder deze week.

Andere goed verkochte artikelen bij Bol.com waren de cd 21 van Adele, de dvd Harry Potter en de Relieken van de Dood, de game Call of Duty: Modern Warfare 2, de iPad 2 en Scrabble (al verkocht de bordversie van Wordfeud net iets minder dan de passagierstrein van Lego).

Bol.com draaide vorig jaar een recordomzet van 376 miljoen euro: een groei van 58 miljoen euro ten opzichte van 2010. Het online warenhuis krijgt dit jaar nieuwe concurrentie. Amazon wil komende zomer een Nederlandse site openen.