Grooveshark terug op de iPhone

Grooveshark terug op de iPhone

16-01-2012 06:56 Laatste update: 28-04-2018 20:15

Muziekdienst Grooveshark keert terug op de iPhone met een nieuwe HTML5-speler, nadat zijn app eerder werd verboden.

Vorig jaar werd de iPhone-app van de uitstekende streaming muzieksite Grooveshark daags na de lancering uit de App Store gehaald na klachten van platenmaatschappijen. Hetzelfde gebeurde met Groovesharks Android-app. De reden: de muziekindustrie voert al jaren een juridische strijd tegen Grooveshark. Het bedrijf uit Florida kan nu toch aan een mobiele opmars beginnen. Vrijdag kondigde Grooveshark namelijk een nieuwe mobiele site aan.

De nieuwe mobiele site, die zich in een publieke testfase bevindt, werkt met HTML5 en daardoor doet hij het goed in de browser van iOS-apparaten, Android-toestellen, de Blackberry Playbook en de HP Touchpad. Tot nu toe streamde Grooveshark de muziek alleen in het Flash-formaat, maar Adobe's Flash is op zijn retour op mobiel gebied.

Grooveshark kondigde de HTML5-speler aan met de brutale kop 'We're breaking teh internets'. De site ligt op ramkoers met alle grote platenlabels. De vier grootste muziekmaatschappijen zijn sinds kort betrokken bij rechtszaken tegen de site. Grooveshark staat gebruikers toe eigen mp3-bestanden te uploaden. Al het materiaal van anderen is ook te streamen. Daardoor heeft de site een enorme collectie muziek opgebouwd. Grooveshark claimt wereld 30 miljoen vaste gebruikers, meer dan het legale Spotify.