Hypercrafting fashion

Hypercrafting fashion

05-01-2012 14:34 Laatste update: 28-04-2018 20:15

Wat voor brights is er tijdens de Amsterdam International Fashion Week te zien?

Eind van de maand is het weer Amsterdam International Fashion Week. Internationaal is AIFW inmiddels toonaangevend. Wat voor Brights valt er te zien?

In het FabLab van de Waag vindt op 28 januari de workshop Hypercrafting fashion als onderdeel van het DOWNTOWN programma van de AIFW plaats. Je kunt met hulp van de Fablab-begeleiders stoffen graveren, snijden, frezen of experimenteren met interactief textiel en een combinatie van textiel, elektronica en digitale technologie maken. Publiek is ook welkom.

Kristi Kuusk, promovendus aan de TU/e zal tijdens die avond haar werk in het combineren van textiel en interactief productdesign toelichten. De ontwerpers van Lemonbow zwemkleding Ellis Droog en Romy van den Broek, eerder te zien op BrightNight 12 over Open Design, vertellen over hun ervaringen met nieuwe productietechieken. Zij verruilden naald en draad voor de lasercutter van Waag Society.

De winterSALON/2012 is een tentoonstelling met crossovers tussen kunst, design en mode. Op locaties verdeeld over de stad zoals Droog, diverse musea en De Waag zie je namen van modetalent als Edwin Oudshoorn en Mattijs van Bergen. Fashion award winnaar Conny Groenewegen is zelf al een combinatie van tech en fashion.