Nominaties Big Brother Awards geopend

Nominaties Big Brother Awards geopend

22-12-2011 06:55 Laatste update: 28-04-2018 20:46

Vanaf vandaag kun je weer mensen, bedrijven en overheden voordragen voor een Big Brother Award.

'Het afgelopen jaar zijn Nederlanders weer vaker en ingrijpender getroffen in hun privéleven. Privacy is een hot topic, maar sommige bedrijven, overheden en personen trekken zich daar nog steeds weinig van aan', stelt de organisator van de privacy-poedelprijzen, burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom.

Tot en met 6 februari kun je daarom via de site van de Big Brother Awards privacyschenders nomineren in de drie verschillende categorieën: Personen, Bedrijven en Overheid. Een jury onder leiding van publiciste Karin Spaink zal de inzendingen beoordelen. De uitslag wordt op 7 maart 2012 bekendgemaakt tijdens een gala in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam.

Afgelopen jaar gingen de Big Brother Awards naar: minister Ivo Opstelten (vanwege het voorstel om automatisch gescande kentekens vier weken te bewaren), Trans Link Systems en de grootste OV-bedrijven (vanwege de ov-chipkaart), het ministerie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (vanwege de huisbezoeken door pandbrigades) en naar het voorstel om een permanente internettap op al het verkeer van alle Nederlandse internetters te zetten.

Laat je nominaties ook hieronder achter in de reacties.