Modebewust naar de maan

Modebewust naar de maan

20-09-2011 12:37 Laatste update: 28-04-2018 21:17

Christophe De Schauvre

Op de maan gaan wonen? Prima. Maar wat trek je dan aan? In de MoonLife Concept Store in Amsterdam kan je alles vinden.

De MoonLife Concept Store is het aardse adres voor je vestimentaire noden op de maan. Het project dat geïnitieerd werd door Alicia Framis wil een kritisch platform zijn waarbij bezoekers worden geprikkeld om na te denken over de toekomst. En die toekomst, die ligt op de maan. Binnen vijftig jaar zullen er immers groepen mensen op de maan kunnen samenleven. Dat beweert althans het Europees Ruimteagentschap ESA en de Moon Life Academy.

De Amsterdamse concept store aan de Nieuwzijds Voorburgwal brengt verschillende kledingcollecties samen voor het leven op de maan zoals de Human & Kind kleding gemaakt door by-wire.net. Dit innovatieve project is het geesteskind van Marina Toeters waarbij ze nieuwe mogelijkheden zoekt in (het gebruik van) textiel. Ze startte een materialendatabank met zo'n tachtig verschillende textielsoorten die in aanmerking (zouden kunnen) komen voor een leven op de maan of het leven daar kunnen veraangenamen.

Wat je zoal kan aantrekken als je naar de maan gaat? Wat dacht je van een tenue met een bloemenpatroon dat ontpopt zodra het te warm wordt? Of hou je wel van een top uit antibacterieel materiaal en een broek die oplicht als het leven ontdekt? Je kunt nog tot 15 oktober een bezoek brengen aan deze MoonLife Concept store.

Foto's: Maarten van der Meer