Ieder een eigen stukje windmolen

Ieder een eigen stukje windmolen

05-09-2011 09:40 Laatste update: 28-04-2018 21:48

Geen ruimte voor een hele windmolen? Dan kan je nu een winddeel van een windmolen kopen.


De Windcentrale is een nieuw initiatief die iedereen de mogelijkheid biedt om zijn eigen groene stroom met wind op te wekken, zelfs al heb je geen plek voor een windmolen in de achtertuin. De Windcentrale splitst een windmolen namelijk op in winddelen. Je kan één of meerdere winddelen kopen die ieder goed zijn voor 500 kilowattuur (kWh) per jaar.

De Windcentrale levert jouw stroomdeel 15 jaar lang voor een vaste prijs via je energiebedrijf aan huis af. Volgens de Windcentrale kan de vaste prijs grote voordelen opleveren omdat de stroomprijs de afgelopen 10 jaar bijna zijn verdubbeld.

De Windcentrale is een initiatief van Niels Korthals Altes en Harm Reitsma. Reitsma: 'Met de Windcentrale gaan we bewijzen dat windenergie ook financieel interessant is. Veel mensen zijn helemaal klaar met het Haagse getreuzel op het gebied van duurzame energie. Met de Windcentrale kunnen ze het heft in eigen handen nemen.'

De Windcentrale heeft 3000 supporters nodig om het plan in werking te zetten. Zodra ze genoeg mensen over de streep hebben, komen ze in 2012 met een concreet aanbod voor en zal de eerste windmolen in 2013 gaan draaien.