Interactieve pooltafel voor stripbiljart

Interactieve pooltafel voor stripbiljart

31-08-2011 07:04 Laatste update: 28-04-2018 21:48

Christophe De Schauvre

Een interactieve pooltafel geeft een extra dimensie aan een partijtje biljart.

Digitale projecties die reageren op bewegingen zijn niet nieuw en met interactieve animaties vertellen we ook niets nieuws. Een toepassing van digitale specialist Oscura trok evenwel onze aandacht: de CueLight interactieve pooltafel.

Bij deze bewegingsgestuurde CueLight versterken de biljartballen en de onderliggende projectie elkaar tot een leuk spektakel. Een partijtje pool lijkt letterlijk plaats te vinden op het water of wat dacht je van tegen elkaar ketsende vuurballen. En onder de speelmodus Reveal kan je een partijtje stripbiljart spelen, althans de afbeeldingen op de tafel worden naarmate de ballen rollen vrij gegeven.

Vooralsnog heeft Obscura Digital vooral pooltafels 2.0 staan in het walhalla van de kitsch: Las Vegas. Het succes daar zal bepalend zijn of deze trend zich ook elders zal inzetten. Het animeren van oldskool games zal nu eenmaal belangrijker worden om te kunnen optornen tegen virtuele concurrenten. Of het bij het snooker - toch een stuk conservatiever - zo een vaart zal lopen, is zeer de vraag.