Hier nog geen importverbod Galaxy Tab

Hier nog geen importverbod Galaxy Tab

11-08-2011 20:01 Laatste update: 28-04-2018 22:19

tonie

In Nederland komt voorlopig geen importverbod van de Samsung Galaxy Tab.

De Nederlands rechter wil in tegenstelling tot zijn Duitse collega nog niet meteen overgaan tot een importverbod voor de tablet van Samsung, nu Apple beweert dat het apparaat inbreuk maakt op zijn patenten en modelrechten. In de rest van Europa is de verkoop van de Galaxy Tab dinsdag verboden door een beslissing van de Duitse rechter. In Nederland kan zo'n verbod er pas half oktober komen, bleek donderdag tijdens de tweede zittingsdag, waarvan Webwereld verslag deed.

Apple eist in Nederland ook een importverbod van de Galaxy S-smartphone die al langer te koop is. De Galaxy Tab 10.1 wil Samsung later deze maand hier op de markt brengen. De rechter doet op 15 september uitspraak in het kort geding en een importverbod kan op zijn vroegst 13 oktober volgen. Samsung heeft dus enkele weken om zijn product in Nederland te slijten, terwijl de verkoop in de rest van de EU stil ligt.

Beide bedrijven onderhandelen nog of de Galaxy Tab 10.1 toch in de tussentijd op de markt kan komen. Samsung wil ook een bodemprocedure tegen Apple voeren wegens schending van vier 3G-patenten. Apple is overigens ook een Europees proces tegen Motorola vanwege diens Xoom-tablet gestart.