Anonymous hackt site Syrisch ministerie

Anonymous hackt site Syrisch ministerie

08-08-2011 13:10 Laatste update: 28-04-2018 22:19

Anonymous zette een protestboodschap op de site van het Syrische ministerie van defensie om de opstandelingen tegen het regime te steunen.

De boodschap van de hacker van Anonymous betuigde steun aan het Syrische volk, viel het regime aan en vroeg de Syrische militairen in opstand te komen tegen het regime en het volk te beschermen. Het brute optreden van het regime van dictator Basdhar Al-Assad heeft de afgelopen maanden tientallen demonstranten het leven gekost. De betogingen begonnen 26 januari dit jaar als reactie op andere demonstraties in het Midden Oosten waarin het volk het aftreden van de autoritaire regimes eisten .

Bovenaan de gehackte pagina (die inmiddels uit de lucht is) stonden links naar video’s die de demonstraties en het enorme geweld illustreerden. Onderaan de pagina stonden ook links naar Twitter-profielen, Facebook-pagina’s en websites van protestgroepen. Volgens The Next Web zou de broncode van de webpagina een persoonlijke boodschap van Anonymous hacker ‘Poppy’ bevatten waarin hij lof uitspreekt over de moed van de Syrische burgers die de afgelopen maanden protestmails naar de mailservers van het ministerie stuurden.