Tijd is geld bij de Time/Bank

Tijd is geld bij de Time/Bank

05-08-2011 12:23 Laatste update: 28-04-2018 22:19

In Den Haag en Maastricht is een bank geopend zonder kelderende koersen. Betalen doe je met je tijd en inzet.

Nederland heeft een nieuwe bank. Eentje zonder euro's of buitenlandse valuta. Bij de Time/Bank betaal je in tijd. Groepen in individuen kunnen er een uurtje het gebruik van hun vaardigheden of kennis als valuta gebruiken.
Een tekst vertalen, een fotograaf helpen met zijn archief, de fietstaxi rijden, lokale tips aan een toerist geven, belastingaangifte doen. Dat zijn een aantal voorbeelden van diensten waar de een tegenaan hikt terwijl de ander er zijn hand niet voor om draait. De wereldwijde Time/Bank maakt uitwisseling mogelijk.

De Time/Store aan de Hogewal 1-9 in Den Haag geeft de online opererende Time/Bank een fysieke winkel. Daar kun je alleen met een Hour Note betalen. Die verdien je met een uurtje inzet op een vlak van jouw keuze. Met die Hour Note kun je net als bij de virtuele Time/Bank diverse diensten kopen, maar ook gewoon goederen. De Time/Store heeft gewoon jam, elpees, tijdschriften of een krant in de schappen liggen.

De Hour Note is binnen Nederland ook inwisselbaar bij het Nutshuis in Den Haag, MU in Eindhoven, Casco in Utrecht en Witte de With en NAI in Rotterdam. NAi Maastricht/Bureau Europa heeft op 27 juli ook een Time/Store geopend.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s