Sterke arm voor kinderen

Sterke arm voor kinderen
21 juli om 09:24
Laatste update: 28 april om 22:50

De tweezer geeft kinderen met maar één hand de kracht om een normaal leven te leiden. 

Tweezer is een gadget voor een kleine doelgroep, maar daarom niet minder belangrijk. Sterker nog voor die mensen, kinderen die een handprothese nodig hebben, heel belangrijk. Hieronder zie je hoe je van niet zelfstandig een veter kunnen strikken, naar strikken in 11 seconden gaat. Dat kan ik met twee handen niet sneller.

Je zal het maar nodig hebben. Dan had je tot nog toe last van beperkte polsbeweging, zand, vuil en water. Dan had je als kind geen kracht genoeg, kledingslijtage en de looks van een huidkleurige Robocop. Bij Tweezer is de bedieningskabel onzichtbaar weggewerkt, kies je een kleur naar wens, en kun je wel gymen, knutselen met papiermaché, met je prothese naar het strand en je nieuwe delicate truitje aan. Tweezer weegt maar 160 gram.

Tweezer is ontwikkeld aan de faculteit werktuigbouwkunde van de TU Delft, en op de markt gebracht door Delft Prosthetics.

<object width="405" height="255" data="http://www.youtube.com/v/XJOJCWBvtL0" type="application/x-shockwave-flash"><param name="data" value="http://www.youtube.com/v/XJOJCWBvtL0"><param name="src" value="http://www.youtube.com/v/XJOJCWBvtL0"></object>

Lees meer over:

Deel via