Drie doden bij explosie in iPad-fabriek

Drie doden bij explosie in iPad-fabriek

23-05-2011 08:10 Laatste update: 28-04-2018 23:21

Bij een explosie in een Foxconn-fabriek in China zijn vrijdag  vijftien gewonden en drie doden gevallen. De productie van de de iPad 2 is tijdelijk stilgelegd.


De oorzaak van de explosie is nog niet bekend maar het vermoeden bestaat dat ontbrandbare stof in een polijstwerkplaats de mogelijke oorzaak is geweest. Op het moment van de explosie waren honderden werknemers aanwezig. In eerste instantie werden twee doden en zestien gewonden gemeld, maar inmissels is één van de zwaargewonde slachtoffers aan zijn verwondingen overleden.

Het Taiwanese bedrijf Foxconn heeft niet officieel bekend gemaakt welke producten precies in die fabriek geproduceerd worden. Apple heeft zijn medeleven betuigd en zegt de oorzaak van het tragische ongeval samen met Foxconn te onderzoeken. De productie in de fabriek is in elk geval stil gelegd.

Hoewel veel media afgelopen dagen berichtten dat de productie van de iPad 2 mogelijk in gevaar zou komen, bericht de China Times het tegendeel. Volgens de site heeft Foxconn aan leveranciers laten weten dat de productie van de iPad 2 niet vertraagd is en eventuele nieuwe producten zullen in het derde kwartaal nog steeds in massaproductie zijn.