Bekijk een advertentie en krijg betaald

Bekijk een advertentie en krijg betaald

06-05-2011 19:52 Laatste update: 28-04-2018 23:52

Sjoerd Arends

Facebook betaalt je voor het kijken van reclamefilmpjes die zijn geïntegreerd in games. Dit is een mogelijk alternatief voor irritante reclames.

De reclamefilmpjes zijn te zien in ongeveer 350 verschillende spellen die je kunt spelen via Facebook. Het is bekend dat game-ontwikkelaars en -distributeurs CrowdStar, Digital Chocolate en Zynga zijn betrokken bij het advertentieproject.

Rijk zul je er helaas niet van worden: wanneer je een reclamefilmpje bekijkt, krijg je ongeveer zeven eurocent uitbetaald. Dat gebeurt niet op je bankrekening. Je krijgt zogenaamde Facebook Credits, die je later weer kan uitgeven bij Facebook Deals. Een onderdeel van Facebook waarbij je producten of diensten aan kunt schaffen of korting krijgt. Deals is vergelijkbaar met het beter bekende Groupon.

Nu maar hopen dat het aanslaat. Het is een interessant vooruitzicht dat bedrijven zoals Facebook nieuwe manieren ontwikkelen om advertenties aan de man te brengen. Als een dergelijk model werkt, hebben we in de toekomst wellicht minder last van reclames die ons ongewild storen tijdens het surfen op internet.

Maar of het Facebook daarom te doen is, is maar de vraag. Een andere theorie is dat Facebook iets wil doen aan het lage klikpercentage van zijn advertenties en met deze nieuwe manier van adverteren beter kan concurreren met bedrijven als Google.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s