Highlights uit Milaan

Highlights uit Milaan

22-04-2011 13:46 Laatste update: 29-04-2018 00:23

De meubelbeurs in Milaan is gigantisch. Ingeborg geeft een overzicht van de topstukken waarover gepraat wordt.

In plaats van diffuus licht maken deze glazen bollen juist licht in alle kleuren. Door reflectie binnenin werkt zo'n bal als een prisma en worden stralen led-licht door het glasoppervlak in alle kleuren gebroken. Eric Klarenbeek noemt zijn lamp Lucid Dream, passend bij de wonderlijke kleuren die uit de drie ballen komen. De ballen zijn handgeblazen en vertonen daardoor allerlei onregelmatigheden. Klarenbeek vond zijn inspiratie in een zeepbel. Zijn wonderlamp viel in Milaan op bij de Nederlandse designjournalist Jeroen Junte.

Internationaal toonaangevende journalisten Alice Rawsthorn en Marcus Fairs maken ook hun lijstje favorieten. Daarop staat de club van 45 designers uit Israel die hun titel PromiseDesign waar maakten. Bijvoorbeeld Hadas Arnon met lamp La Linea die een stalen veer bevat waarmee je de lijn van licht in allerlei vormen kunt knakken.

Faye Toogood gooide hoge ogen en rooie oortjes met het donkere erotische Natura Morta. Ook Formafantasma viel met diverse projecten in de smaak.

Zoals gewoonlijk hoort Tom Dixon bij de favorieten, dit keer met een 3D-installatie waarmee je zonder in Milaan te zijn toch door de expositie kon lopen. Ook de audio-installatie JamScape van Yves Behar was al ingecalculeerd.

Ook Design Academy Eindhoven viel weer op. Maaike Segers en Lotte de Raadt worden genoemd. Ook gepraat wordt er over Maurizio Montalti en Amba Molly met haar project Mitose.

Het Rotterdamse DesigNws heeft twee overzichten met foto's gemaakt waarin je snel een indruk van meubelbeurs krijgt. De eerste biedt het beste van de officiële beurs Salone, de tweede laat de highlights van het nevenprogramma in Milaan zien.

In Bright 39, vandaag op de mat en na het weekend in de winkels, zie je onze vier highlights uit Milaan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s