Eddy Terstall crowdfundt nieuwe zomerfilm

Eddy Terstall crowdfundt nieuwe zomerfilm

12 april om 10:49
Laatste update: 29 april om 00:23

De regisseur financiert 'DEAL' via donaties van bezoekers van CineCrowd.

Filmregisseur Eddy Terstall, bekend van onder meer Vox Populi en Simon, gaat voor zijn nieuwe film DEAL via internet geld ophalen. Doel is om via CineCrowd een bedrag van 20 duizend euro te verzamelen voor de totstandkoming van een romantische komedie over een uit de hand gelopen deal tussen twee vrienden. Een van de acteurs is Teun Kuilboer.

'Voor mij is dit een nieuwe manier om films te maken: snel en onafhankelijk. Normaal duurt filmfinanciering jaren', aldus Terstall. In ruil voor donaties krijgen de filmfans tegenprestaties, zoals materclass van Eddy, exclusieve previews, kaartjes voor de première, uitnodiging voor de wrapparty of een figurantenrol.

CineCrowd startte in februari en heeft al twee korte films van jonge filmmakers succesvol gefinancierd. Bij elke film is op de site te zien hoeveel geld er al is opgehaald en hoeveel dagen er nog zijn te gaan. Voor DEAL was binnen een halve dag al bijna duizend euro binnen.

CineCrowd lijkt een beetje op sites als Pledgemusic, die hetzelfde doen voor bands en artiesten, ook met een actuele meter van donaties en een beperkte tijd dat het geld binnen moet zijn. Over andere Nederlandse projecten voor crowdsourcing en -funding, zoals TenPages, Voordekunst, Waarneming.nl en Boomerang Create, is meer te lezen in Bright Magazine #38.

<object style="width: 405px; height: 228px;" data="http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=22117214&amp;server=vimeo.com&amp;show_title=1&amp;show_byline=1&amp;show_portrait=1&amp;color=00ADEF&amp;fullscreen=1&amp;autoplay=0&amp;loop=0" type="application/x-shockwave-flash" height="228" width="405"><param name="data" value="http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=22117214&amp;server=vimeo.com&amp;show_title=1&amp;show_byline=1&amp;show_portrait=1&amp;color=00ADEF&amp;fullscreen=1&amp;autoplay=0&amp;loop=0"><param name="src" value="http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=22117214&amp;server=vimeo.com&amp;show_title=1&amp;show_byline=1&amp;show_portrait=1&amp;color=00ADEF&amp;fullscreen=1&amp;autoplay=0&amp;loop=0"></object>

Lees meer over:

Deel via