Krachtsport voor je voeten

Krachtsport voor je voeten

14-04-2011 12:49 Laatste update: 29-04-2018 00:23

De nieuwe Nike Free geeft je voeten nog meer vrijheid. Waardoor je sterker wordt.

Spierpijn krijg je ervan, rennen op de superflexibele Nike Free loopschoenen. Ik deed ze een middagje in huis aan en had al er al last van. Dat geeft aan dat Free toch echt wat anders is dan de reguliere loopschoen.

Meerkampkampioen Jolanda Keizer: 'De eerste keer op m’n Free's voelde alsof ik geen enkel spiertje in mijn voeten ooit getraind had.' En dat terwijl ze hoger springt, harder rent en minder blessuregevoelig is als ook alle spiertjes in haar voeten in topvorm zouden zijn. In loopschoenen met steun of standcorrectie doen die voetspiertjes nauwelijks mee, maar op blote voeten worden ze aan het werk gezet. En wist jij dat veel atleten uitlopen op blote voeten?

De zool van de Nieuwe Nike Free's vertoont niet alleen losse blokjes foam maar volgt de richting van je voetbeentjes (metatarsalen). De diepe groeven geven de spieren in je voet vrijheid. De Free is zo soepel dat je hem tot een cirkel kan oprollen. Je staat dichter bij de grond en minder voorover. Door twee overelkaar liggende opengewerkte laagjes textiel wordt je voet niet gehinderd door stiknaden.

En dat is ook voor geoefende lopers wel even wennen. Op de clinics van Run2Day wordt uitgelegd dat je het best eerst in huis je Free's draagt, dan er eens mee gaat in- en uitlopen voordat je aan je kilometers begint.

De 7.0 versie is de meest dikke zool onder de Free's. Die is bedoeld voor het begin van de krachttraining voor je voeten. Daarna stap je over op 5.0. Het dichtst bij de grond sta je op Nike Free 3.0.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s