Meezingen onder de douche

Meezingen onder de douche

14-04-2011 07:50 Laatste update: 29-04-2018 00:23

Voor deze doucheradio hoef je geen batterijen te kopen. Maar je moet je wel douchen om ‘m geluid te laten produceren.

Wie graag tijdens het douchen naar de radio luistert, hoeft nu geen radio meer te kopen die op verwisselbare batterijen werkt. Vivian Blick, die eerder betrokken was bij de ontwikkeling van de opwindradio, heeft nu namelijk een radio ontwikkeld die wordt aangedreven door de douche. Het water van de douche stroomt door een microturbine en generator in de radio. Op hun beurt laden die een batterij op die ervoor zorgt dat je naar de radio kunt luisteren.

Het eerste prototype kwam eind vorig jaar al uit, maar nu is de waterradio ook echt in productie genomen. The Register probeerde de waterradio uit. Eén van de belangrijkste nadelen van de radio is dat je verplicht bent om ‘m op een bepaalde plaats te installeren (namelijk tussen de kraan en de doucheslang). Beetje lastig als je daar geen goede ontvangst hebt.

Verder lijkt de doucheradio natuurlijk hartstikke eco, maar leidt de doucheradio er niet toe dat je langer onder de douche blijft staan (met alle nadelige gevolgen voor het milieu van dien), vraagt The Register zich terecht af.