Zonnehuis is ook nog eens aardbevingsbestendig (en mooi)

Zonnehuis is ook nog eens aardbevingsbestendig (en mooi)
12 april 2011 om 09:41
Laatste update: 29 april 2018 om 00:23

David Fanchon ontwierp de Pearl: een ecologisch verantwoord huis bestendig tegen aardbevingen en cyclonen.

Een aardbevingsbestendig huis is geen nieuwtje. Maar als dat huis tevens eco-vriendelijk en voor de verandering mooi ontworpen is, dan hebben we wel degelijk een primeur.

David Fanchon ontwierp de Pearl en is zeker geen doorsnee architect. Hij begon zijn carriére in de gezondheidszorg en gaat in zijn werk meer uit van de mens dan van het gebouw. Dat zie je aan de materialen die hij gebruikt, de aandacht voor bijvoorbeeld de lichtinval en het slimme gebruik van een vorm waarbij je in de winter voldoende licht in huis hebt, terwijl je in de zomer niet wegbrandt. Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst.

Eerder ontwierp Fanchon al een soort houten UFO die bestand is tegen tyfoons en windvlagen. Nu ging hij nog wat verder en maakte het ontwerp ook aardbevingsbestendig. Wie een soort industriële bunker verwacht zal verrast zijn; de Pearl is een huis met een logische vorm, subtiele detaillering en een prachtige glazen gevel.

Het stormbestendige ontwerp van Fanchon vind je in onderstaand filmpje. Met FSC-goedgekeurde panfluitmuziek.

<object style="width: 405px; height: 334px;" width="405" height="334" data="http://www.youtube.com/v/fz7utI74c1M" type="application/x-shockwave-flash"><param name="data" value="http://www.youtube.com/v/fz7utI74c1M"><param name="src" value="http://www.youtube.com/v/fz7utI74c1M"></object>

Lees meer over:

Deel via