Tablets meest gebruikt om te gamen

Tablets meest gebruikt om te gamen

11-04-2011 12:15 Laatste update: 29-04-2018 00:23

Tablets worden het meest gebruikt voor gaming, blijkt uit een onderzoek van Google’s AdMob.

Toen Steve Jobs de eerste iPad introduceerde, liet hij zittend in een comfortabele stoel voornamelijk zien hoe je prettig je mail kon lezen en kon browsen op de iPad. Nu blijkt echter uit een Google Admob onderzoek onder 1400 Amerikaanse tableteigenaren dat gaming verreweg de grootste toepassing is van een tablet.

84 procent van de ondervraagden speelden games op hun tablet, 51 procent luistert ermee naar muziek en bekijkt video’s. Gaming overstijgt zelfs het zoeken naar informatie (71%), mailen (74%) en het lezen van nieuws (61%). Sociaal netwerken was goed voor 56% en het lezen van eboeken 46%.

Het onderzoek dat in maart plaatsvond, maakt geen onderscheid in het merk tablet. Maar aangezien de iPad de markt domineert betreft het vooral iPad-eigenaren. De tablets blijken ook voornamelijk een apparaat voor thuis te zijn. 82 procent van de mensen gebruikt hem thuis terwijl slechts 11 procent de tablet onderweg gebruikt en 7 procent op het werk. Bijna een derde van de ondervraagden (28 procent) beweert dat de tablet nu hun hoofdcomputer is geworden en bijna de helft zegt dat ze hun iPad meer gebruiken dan hun computer.