HTC komt met Android-tablet en Facebook smartphones

HTC komt met Android-tablet en Facebook smartphones

15-02-2011 08:57 Laatste update: 29-04-2018 00:54

HTC komt met een 7 inch Android-tablet en vijf smartphones, waaronder modellen met een automatisch oplichtende Facebook-knop.

HTC heeft zojuist in Barcelona zijn nieuwe line-up met vijf Android-smartphone en één Android-tablet gepresenteerd. De HTC Flyer is een 7 inch Android 2.3-tablet met de nieuwe 3D-versie van de Sense-interface. HTC is dus nog niet over op het nieuwe Android Honeycomb dat door Google speciaal voor tablets is ontworpen. De Flyer krijgt later een upgrade naar Honeycomb, bevestigt de Nederlandse HTC-manager Mark Moons. De Flyer verschijnt in mei en kost in Nederland 699 euro.

De HTC-tablet heeft een 1,5 Ghz-processor en mobiel internet (HSDPA+) en GPS. De bediening gaat zowel via touch als een nieuwe styluspen. Hij is 13 mm dik en is met 415 gram een stuk lichter dan de iPad. De Flyer heeft een 5 megapixel camera aan de achterkant en een 1,3 megapixel camera aan de voorkant voor onder meer videobellen via Skype. De opslagruimte bedraagt 32 gb. HTC claimt een accuduur bij normaal gebruik van 6 uur en een standby-tijd van zeker 13 uur. De Flyer ondersteunt Flash 10 en HTML5 voor een betere webervaring.

De tablet heeft toegang tot de streaming gamedienst OnLive, waar HTC onlangs in investeerde. De OnLive-games zijn behalve op de tablet ook op de tv te spelen. Na aansluiting van de Flyer op de tv is de game te spelen met een los verkrijgbare OnLive-controller (99 dollar). Beschikbare games zijn onder meer Assassin's Creed Brotherhood en Lego Harry Potter en NBA 2K11. Wanneer OnLive voor Nederlanders beschikbaar komt, is nog niet bekend. Maar volgens een OnLive-manager volgen binnenkort meer lanceringen in Europa.

De HTC Flyer laat gebruikers met een styluspen notities maken op webpagina's of documenten. Het apparaat gebruikt de Scribe-technologie voor de peninvoer. De nieuwe TimeMark-functie synchroniseert audio-opnames met geschreven aantekeningen. Dat is volgens HTC handig voor het maken van notities tijdens vergaderingen. De HTC Flyer heeft ook standaard synchronisatie van aantekeningen via Evernote.


HTC Flyer

Dan de smartphones. De HTC Incredible S is een strak vormgegeven toestel met touchknoppen op de voorkant. Hij heeft een 4 inch scherm, 1 Ghz-processor en een 8 megapixel camera. Hij kost los 519 euro en is te koop vanaf maart.


HTC Incredible S

De Desire S heeft een 3,7 inch scherm, een 1 Ghz chip en een 5 megapixelcamera. De Desire S is te koop vanaf april en kost 469 euro.

HTC Desire S

De Wildfire S heeft vergelijkbare specs, maar dan met een 3,2 inch display en een 600 Mhz-processor. De Wildfire S is verkrijgbaar vanaf mei voor een adviesprijs van 279 euro.


HTC Wildfire S

Die 600 Mhz-chip zit ook in de twee goedkoopste modellen: de HTC ChaCha en de HTC Salsa. De ChaCha heeft een qwerty-toetsenbordje op de voorkant en een metalen buitenkant. Speciaal aan de ChaCha en de Salsa is de kleine Facebook-knop op de voorkant onder de standaard Android-knoppen, in de vorm van het Facebook-logo.


HTC Salsa

De Facebook-knop geeft per situatie toegang tot verschillende Facebook-functies. Hij licht automatisch op als een foto of filmpje gedeeld kan worden of er een update is. Je kan met het knopje ook je vrienden laten weten welke muziek je luistert en de knop wat langer indrukken checkt je in op een plek via Facebook Places, wat in Nederland nog niet is gelanceerd.

Inchecken op een plek gaat door de Facebook-button wat langer ingedrukt te houden. De Salsa en ChaCha hebben ook nieuwe Facebook-widgets binnen HTC Sense.

'Deze diepe Facebook-integratie voegt een aantal nieuwe functies aan telefoons toe die Facebook beter maken voor onze gebruikers. Dit is een van de vele stappen die fabrikanten nog zullen nemen op dit gebied', aldus Facebook-manager Chamath Palihapitiya tijdens de HTC-presentatie dinsdagochtend in Barcelona. De Salsa kost 299 euro en is te koop in juni en de ChaCha met qwerty kost 369 euro en volgt als laatste, in juli.


HTC ChaCha

Update 11:30: Volgens HTC gaat de Flyer-tablet 699 euro kosten en komt er later dit jaar een update naar Honeycomb.