Sony werkt aan gametablet met Android

Sony werkt aan gametablet met Android

17-02-2011 10:30 Laatste update: 29-04-2018 01:25

Sony zou werken aan een 9.4 inch tablet met Android Honeycomb en Playstation-integratie.

Details over de Sony-tablet zijn volgens Engadget bevestigd door twee 'betrouwbare bronnen'. De tablet met codenaam S1 krijgt een eigen interface voor Honeycomb. Jawel, alsof de verschillen tussen Android-verschijningen al niet groot genoeg waren. De tablet is net als de nieuwe Xperia Play-telefoon van Sony Ericsson 'Playstation certified' en is deels gericht op gamers, schrijft Engadget. De S1 bevindt zich dus tussen de smartphone Xperia Play en de NGP-portable in.

De S1 krijgt klassieke Playstation One-spellen meegeleverd. Verder wil Sony op het apparaat toegang bieden tot Sony's muziek- en videodienst Qriocity en ondersteuning voor de Bravia Media Remote. Hij zou werken met een snelle dual-core Tegra2-chip en heeft ingebouwde camera's.

Beeldmateriaal van de S1-tablet is er nog niet. Over het ontwerp meldt Engadget dat het bovenste deel dikker is. Sony heeft nog geen commentaar op de berichtgeving gegeven. De wifi-only-versie van de S1 zou 599 dollar kosten en vanaf september in de winkels liggen. Dat is 100 dollar duurder dan de goedkoopste iPad met alleen wifi.

Meer nieuwe tablets bieden straks extra gamefuncties. Zo geeft de HTC Flyer later dit jaar toegang tot de streaming gamedienst OnLive, die waarschijnlijk binnen enkele maanden ook in Nederland start.