Vodafone en RTL starten provider voor vrouwen

Vodafone en RTL starten provider voor vrouwen

03-02-2011 15:55 Laatste update: 29-04-2018 01:25

Tonie van Ringelestijn

Vodafone en RTL's vrouwenprovider Sizz moet een bundel en telefoon kiezen 'makkelijk en leuk' maken.

Sizz is de naam die Vodafone en RTL op hun samenwerking hebben geplakt. Beide bedrijven maakten de start van de telecomaanbieder voor vrouwen donderdag bekend in Hilversum. Het kiezen van een nieuw abonnement of een nieuw toestel kan 'makkelijker en leuker' dan het nu voor vrouwen is, denken RTL en Vodafone.

Om het 'makkelijker' te maken heeft de Sizz-site allerlei uitlegfilmpjes, ook over functies die iedere leek zelf ook wel kan vinden. Verder staan er tips voor apps, gekozen door vier bloggers. De Sizz-filmpjes komen ook te staan op RTL XL en YouTube.

Sizz heeft zowel sim-only bundels als abonnementen met toestel. Het nieuwe telefoonmerk biedt via zijn site en 600 belwinkels vier smartphones aan: Blackberry Bold, Samsung Galaxy S, HTC Desire en iPhone. Sim-only kosten de bundels vanaf 18 euro (75 minuten). Bij de abonnementen kost bellen en sms'en binnen of buiten de bundel precies evenveel. De abonnementen zijn verkrijgbaar vanaf 25 euro (75 minuten) tot 75 euro (600 minuten). Het Sizz-aanbod is inclusief mobiel internet. Maar daarvoor geldt wel Vodafones datalimiet van, afhankelijk per abonnement of bundel, 250 MB, 500 MB of 1 GB.

Zo'n datalimiet is meteen een voorbeeld van een term die niet alle vrouwen iets zegt, erkent Vodafone. Toch zullen ook zij meer bij moeten betalen als ze die limiet overschrijden, bijvoorbeeld doordat ze RTL-programma's per mobieltje hebben zitten kijken. Boven de 1GB kost dat 30 eurocent per MB. Personeel van telefoonwinkels (80 procent man) is volgens Vodafone speciaal getraind om vrouwen niet te veel te overladen met onnodige technische details. In plaats van te vertellen over een 1 GB datalimiet wordt er gezegd dat dat goed is voor het 'bekijken van 8600 webpagina's'.

Vanaf maandag is ook een speciale Sizz-app te downloaden voor iPhone, Android, Symbian en Blackberry. RTL biedt Sizz-klanten straks ook gratis terugkijken van RTL-programma's als Goede Tijden, Slechte Tijden en RTL Boulevard aan via hun mobieltjes. Later komen er ook exclusieve 'videosnacks' beschikbaar via de Sizz-app met daarin hoogtepunten uit programma's, die in sommige gevallen nog moeten worden uitgezonden.

RTL en Vodafone zijn de samenwerking voor 5 jaar aangegaan. De slogan die RTL en Vodafone hebben bedacht is vrij onorigineel: 'Sizz, da’s lekker mobiel'. Die moeten we de komende weken aanhoren op radio en tv.