Android-apps ook via web te downloaden

Android-apps ook via web te downloaden

03-02-2011 07:20 Laatste update: 29-04-2018 01:25

Google maakt downloaden van Android-apps naar apparaten ook via het web mogelijk. Androids tabletversie is nu eveneens officieel.

Tot nu toe waren Android-apps alleen via mobieltjes te vinden via de Android Market. Voortaan is het via de nieuwe webversie ook mogelijk om zonder tussenkomst van een programma en zonder een kabeltje aan te sluiten een app te downloaden naar een Android-apparaat, of dat nu een telefoon of tablet is.

Android ondersteunt binnenkort ook in-app purchases voor het betalen voor extra levels in spellen of digitale edities van kranten of tijdschriften, zo maakte Google woensdagavond bekend.

De lancering van de Android Market Webstore vond plaats tegelijk met de officiële presentatie van Android 3.0, bijgenaamd 'Honeycomb'. Deze nieuwe versie van Android is speciaal ontworpen voor tabletgebruik. Het systeem heeft een uitgebreid thuisscherm met allerlei updates van laatste e-mails, berichtjes en openstaande apps. De interface doet de simpele menu's met icoontjes voor elke app van Apple ietwat verbleken. In de praktijk moet blijken hoe handig de bediening werkt. De eerste tablets met Android 3.0 komen vanaf volgende maand op de markt. Het LG-model heeft een 3d-camera, bleek woensdag.

'We hebben meer schermruimte, dus meer plek voor updates en berichten,' aldus Google-manager Hugo Barra. Honeycomb bevat nieuwe apps voor e-mail, websurfen, agendabeheer, digitale boeken en filmpjes. Het is mogelijk videogesprekken te voeren. Er is een 3d-versie van Google Maps en een 3d-weergave voor collecties muziek, video en e-books.