LG komt met 3d-smartphone

LG komt met 3d-smartphone

26-01-2011 10:03 Laatste update: 29-04-2018 01:25

LG komt met smartphones en wellicht ook tablets met 3D-schermpjes met een soortgelijke techniek als de 3DS van Nintendo.

LG wil de LG Optimus 3D smartphone volgende maand tijdens het Mobile World Congres in Barcelona aankondigen. Tweakers spotte het toestel al even op de site van een Nederlandse winkel, maar alle informatie over de 3d-mobiel is inmiddels gewist. Hij heeft een touchscreen van ongeveer 4 inch. Hij moet een krachtigere grafische chip hebben voor de 3d-weergave. Mogelijk zit er ook een nieuwe Tegra 3D-chip van Nvidia in. Van de chipfabrikant lekte eerder een presentatie uit over de Tegra 3D, die wellicht ook in een LG-tablet komt te zitten.

Het Android-toestel ziet waarschijnlijk in Barcelona het levenslicht. LG promoot zijn persevenement daar half februari namelijk met de slogan Into the new dimension.
Het 3d-schermpje is waarschijnlijk van het autostereoscopische soort, net als dat van de Nintendo 3DS. Daarbij zit er een extra laagje over de lcd die pixels onder een bepaalde hoek blokkeert. Via scheidingswanden wordt het beeld naar jet linker of rechteroog gestuurd. Het 3d-effect is zonder bril te zien.