De ultieme laptop dock

De ultieme laptop dock

21-01-2011 07:20 Laatste update: 29-04-2018 01:56

Christophe De Schauvre

Een docking station, versterker en geluidsinstallatie in één. De LD120 houdt het midden tussen bureau en jukebox. 

Sinds 2009 zijn ze bij het Franse La Boite Concept bezig met het zoeken naar het ultieme ‘home-entertainment’-meubel. Een concept dat zowel je computer, televisie, muziekinstallatie en een koppel stevige luidsprekers in één zou integreren. Een nobel streven waarvan La Première het eerste resultaat was.


La Première zag er uit als een uit de kluiten gewassen arcadekast en was uiteraard een gimmick. De internationale aandacht maakte alvast duidelijk dat er meer inzat, misschien wel een gat in de markt. La Boite Concept werkte verder op de idee van het multimediameubel en kijk, daar is de LD120.

Deze keer geen logge arcadekast, wèl een tafeltje van 57,5 bij 52 centimeter en 77 cm hoog en bedoeld voor je laptop. In dit moderne kabinet - in pianolak uitgevoerd en met leer bekleed - zitten maar liefst zeven luidsprekers voor in totaal 120 watt en het kan zowel als laptop dock dienen of andere mediaspelers of iPhone/iPod integreren.

Een ingebouwde Digital to Analog Converter of DAC van Burr Brown zal dan weer de melomanen plezieren want daardoor wordt een optimale omzetting van de digitale audiosignalen naar een analoge geluidsgolf gegarandeerd. Zo krijg je een nog voller en rijker geluid.

Voor zo een multifunctioneel kabinet moet je rekenen op 980 euro en je kan kiezen voor een afwerking in wit, zwart, grijs of rood.