Nintendo 3DS op 25 maart

Nintendo 3DS op 25 maart

19-01-2011 15:29 Laatste update: 29-04-2018 01:56

Nintendo's spelcomputer met 3D-beelden ligt op 25 maart in Nederland in de winkels. In de VS gaat hij 249 dollar kosten.

Heel game-savvy Nederland stond vandaag even op zijn kop, want de gehele Europese pers werd ons land ingevlogen voor een persbijeenkomst van Nintendo. Komiek Jonathan Ross was uitgenodigd om het evenement aan elkaar te praten. De Amerikaanse persconferentie vond op hetzelfde moment plaats, in New York.

Nintendo kondigde de lanceerdatum van de 3DS aan. De 3DS is vanaf 25 maart in Nederland verkrijgbaar. In Amerika ligt de 3DS twee dagen later in de schappen, voor 249 dollar. Over prijzen binnen Europa liet Nintendo niets los.

Twee nieuwe functies stonden tijdens de conferentie ook centraal: Spotpass en Streetpass. Bij de eerste trek je data binnen als je bij een van de gecertificeerde hotspots bent, terwijl de ander automatisch gegevens uitwisselt met 3DS-gebruikers die je tegen het lijf loopt. Hoe deze functies precies gebruikt worden hangt van het spel af dat je speelt. Zo vinden er automatisch gevechten plaats met Street Fighter-spelers die je tegen het lijf loopt, waardoor je nieuwe content vrijspeelt.

Nintendo liet weten met verschillende contentleveraars, waaronder Eurosport en Aardman, in zee te gaan om 3D video te leveren voor het apparaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sportuitzendingen en afleveringen van claymation-serie Shaun the Sheep.

De 3DS werd voor het eerst onthuld tijdens de Amerikaanse E3-gamebeurs op 23 maart 2010. De handheld is vooral spraakmakend omdat hij 3D-beelden kan produceren zonder dat de gebruiker een brilletje hoeft te dragen. Nintendo heeft ook een online store voor het apparaat beloofd, waarin oude Gameboy Color- en Advance-games te downloaden zijn.

Onlangs deed Nintendo nogal wat stof opwaaien met zijn ietwat vage uitspraken over het regioslot op de 3DS. Eerdere draagbare spelcomputers van Nintendo waren altijd in staat om spellen uit iedere regio te draaien, een functie die wel eens geschrapt kon zijn in de 3DS.