WebOS-tablets van HP in 7 en 9 inch

WebOS-tablets van HP in 7 en 9 inch
19 januari om 13:38
Laatste update: 29 april om 01:56

HP komt met 7 en 9 inch tablets met daarop Palms WebOS, maar de lancering laat mogelijk nog maanden op zich wachten.

De Topaz (9 inch) en de Opal (7 inch) worden de twee tabels die HP later dit jaar op de markt brengt, meldt Engadget, dat foto's van de apparaten heeft gepubliceerd. De tablets zouden niet beschikken over knoppen, maar werken volledig via het touchscreen. Iets wat ook voor de nieuwe iPad en iPhone zou gaan gelden. Op 9 februari is er een persbijeenkomst waar de aankondiging valt te verwachten. Volgens HP is daar meer tabletnieuws te verwachten dan er nu op Engadget staat.

De releasedata van de WebOS-tablets met de bijnamen Topaz en Opal zijn onduidelijk. Volgens Engadget komen de tablets pas in de zomer, na juni, op de markt. Er komen versies met en zonder 3G. Het 7 inch model heeft een 'focus als het lezen van digitale boeken' en heeft 'premium audio' met meerdere speakers. Zijn grotere broer Topaz heeft een cameraatje voor videobellen en een micro-usb-poort. De prijzen zijn ook nog niet bekend.

De 'Palm Pads' laten, net als veel iPad-alternatieven, lang op zich wachten. Pas rond april verschijnen de eerste tablets met Android 3.0, zoals die onlangs op de CES zijn gepresenteerd. En in maart, of later, komt Blackberry met zijn Playbook-tablet. Intussen beginnen de geruchten over de nadere komst van de iPad 2 in april alleen maar sterker te worden.

Lees meer over:

Deel via