Nokia stopt met muziekbundels bij toestellen

Nokia stopt met muziekbundels bij toestellen

17 januari om 13:18
Laatste update: 29 april om 01:56

Nokia stopt ook in Nederland met het aanbieden van onbeperkte muziekdownloads bij zijn toestellen.

Comes With Music, of Ovi Music Unlimited zoals Nokia's muziekaanbod tegenwoordig heet, is toch niet het succes geworden wat de Finse telefoonfabrikant ervan had verwacht. Persbureau Reuters meldt vandaag dat Nokia in de meeste landen stopt met het aanbieden van gratis downloaddiensten bij een deel van zijn toestellen. Alleen in China, India, Indonesië, Brazilië, Turkije en Zuid-Afrika blijft Nokia de muziekabonnementen verkopen.

Bij aanschaf van een van de geschikte toestellen kregen Nokia-klanten een jaar lang de mogelijkheid om een onbeperkt aantal nummers te downloaden uit een collectie van enkele miljoenen songs in de Ovi Music Store. De liedjes waren wel beveiligd met DRM en alleen af te spelen via een speciaal programma of op de eigen telefoon. De kopieerbeveiliging is volgens Reuters een van de redenen van het mislukken.

Een andere reden is het weinig spectaculaire toestelaanbod. De Comes With Music-telefoons waren nooit Nokia's beste modellen. Huidige klanten blijven onbeperkt toegang houden tot hun muziekbibliotheken, maar kunnen geen nieuwe tracks meer downloaden als hun huidige abonnement afloopt. De Ovi Music Store met losse downloads zonder drm blijft wel open.

Lees meer over:

Deel via