Kamerbreed geluk met klavertapijt

Kamerbreed geluk met klavertapijt

17-01-2011 11:38 Laatste update: 29-04-2018 01:56

Christophe De Schauvre

Een tapijt met daarin zijden klavertjes waarvan eentje met vier blaadjes. Geluk moet je immers zoeken.

LUCK heet het ontwerp van de Belgische Linde Hermans. Een prachtig handgeknoopt tapijt van Nieuw-Zeelandse wol met zijden klavertjes. Het bevat tenminste één klavertje vier. Het ontwerp is het tweede tapijt dat Linde Hermans geproduceerd ziet bij het Antwerpse Matakie.

Eerder al presenteerde Hermans er een tapijt met daarop 4.363 unieke streepjes. De streepjes turven hoeveel werkuren er in het maken van dat ene tapijt zijn gekropen. Daarmee wil de ontwerpster erop wijzen hoeveel tijd en energie het vergt om een kwalitatief tapijt te maken. Wetende dat er voor de afmetingen (2,40 meter bij 1,70) maar liefst 1.279.488 knopen werden gelegd, mét de hand, dan kijk je er toch anders tegenaan.

Linde Hermans mag beschouwd worden als een van de beste Vlaamse designers van dit moment, al blijft ze eigenzinnig balanceren tussen design en kunst en tussen massaproductie en beperkte oplagen. Ze laat zich allerminst beperken tot één discipline want haar portfolio omvat zowel textiel, juwelen, schoenen, meubelen en zelfs straatmeubilair.