Geen 3d-uitzending Ajax-Feyenoord

Geen 3d-uitzending Ajax-Feyenoord

17-01-2011 10:27 Laatste update: 29-04-2018 01:56

De klassieker Ajax-Feyenoord zou in 3D worden uitgezonden, maar dat gaat vanwege het onzekere weer niet door.

Eredivisie Live, Astra Benelux, Panasonic en Endemol maakten in november bekend de wedstrijd, die eerst op 19 december stond gepland, live in 3d te willen uitzenden. Maar vanwege de sneeuw werd het duel in december uitgesteld naar aanstaande woensdag. Ook nu gooit het weer roet in het eten.

Satellite Magazine meldt dat Ajax-Feyenoord niet in 3D is te zien op een ongecodeerde demokanaal op de Astra3-satelliet vanwege de onzekere weersomstandigheden. De investeringen in de techniek zijn volgens Astra-directeur Bill Wijdeveld groot: aparte camerasetting en eindregie is nodig. Het weer is volgens hem nu opnieuw een 'grote risico-factor'.

De bedrijven proberen nu later dit voetbalseizoen alsnog een live 3d-uitzending op te zetten. Er is op de Nederlandse tv nog weinig materiaal dat in 3D is te kijken, afgezien van wat demokanalen en incidentele sportevenementen. Astra organiseert deze week wel een 3d-registratie van de Verkiezing van de Omroepman/vrouw van het Jaar woensdag in Hilversum. Deze uitzending is uiteindelijk op het Astra 3D-demokanaal te zien.