Game van de week: Revenge of the Titans

Game van de week: Revenge of the Titans
31 december om 12:37
Laatste update: 29 april om 01:56
  • Bashers

De laatste game van de week van het jaar is een variant op het towerdefensegenre, waarin je je budget mag behouden.

Revenge of the Titans al een tijd geleden gespeeld? Dat is heel goed mogelijk. De game bevindt zich namelijk al maanden in de bètafase. Vorige week is de nieuwste versie (de zogenaamde ‘release candidate’) uitgegeven, reden om 'm tot game van de week te bombarderen. Het spel is nu namelijk echt bijna klaar - en zolang hij nog niet officieel af is, wordt hij voor de helft van de prijs verkocht.

Revenge of the Titans is op het eerste gezicht een vrij standaard towerdefensegame. Je hebt een basis die je moet beschermen, terwijl boosaardige wezens het speelveld bestormen om het centrum volledig te vernietigen. Jij probeert ze tegen te houden met kleine en grote geschutstorens en sterke en minder sterke muren. Geld is hiervoor van belang, en dat verkrijg je door raffinaderijen te bouwen.

Wat de game anders doet dan veel neefjes, is dat je het geld meeneemt gedurende de missies. Hierdoor ben je haast verplicht niet te veel geld te spenderen, anders ben je een level later al aan de start gedoemd om te sterven. Als je geen schiettorens en verdedigingslinies kunt bouwen, ga je er immers al snel onderdoor. Geld is echter niet alleen belangrijk in het veld; ook vooraf aan de missies is het onmisbaar. Dan ben je namelijk vrij om naar eigen keuze nieuwe units en technologieën te ontwikkelen. Aangezien de aanvallende ‘titans’ steeds omvangrijker in aantal en soorten worden, is dat hard nodig.

Deze toevoegingen zijn dan niet enorm groot, ze zorgen wel voor een towerdefensegame die lekker veel diepgang heeft. En hij ziet er ook nog eens retrofraai uit.

Platform: Windows, Mac, Linux (link)
Prijs: € 11 (halve prijs tijdens de bèta)

<object data="http://www.youtube.com/v/05r_-Fp5Vfo" type="application/x-shockwave-flash" width="405" height="350"><param name="data" value="http://www.youtube.com/v/05r_-Fp5Vfo"><param name="src" value="http://www.youtube.com/v/05r_-Fp5Vfo"></object>

De game van de week wordt geselecteerd door Bashers.nl, het journalistieke platform voor gamers die verder kijken.

Lees meer over:

Deel via