BitTorrent Zeitgeist 2010

BitTorrent Zeitgeist 2010
31 december om 07:06
Laatste update: 29 april om 01:56
  • Edial Dekker

Welke illegale bestanden zijn het meeste gezocht in 2010? KickassTorrents geeft een bijzonder lijstje van meestgezochte torrents.

Nog een lijstje. KickassTorrents, een veelgebruikte torrent-search, heeft inzage gegeven in de zoektermen die zijn gebruikt dit jaar. Met een paar honderd miljoen zoekresultaten dit jaar, geeft de site een mooi overzicht van wat de illegale downloader zoal op zijn harde schijf heeft. En er zijn ook wat verrassingen.

Op nummer 3 staat staat '2010'. De tweede plaats is voor Iron Man 2 en de meestgezochte torrent van 2010 is Inception, het meesterwerk van Christopher Nolan. De volledige Top-100 vind je hier.

Nog enkele bijzonderheden: de term 'xxx' staat op nummer 4 en op nummer 9 staat 'porn'. Opvallend is dat op nummer 5 'french' genoteerd staat, ondanks de nieuwe wetgeving omtrent piracy in Frankrijk. 'Axxo', 's werelds bekendste dvd-ripper staat op nummer 17, alhoewel hij sinds maart 2009 geen nieuwe torrents heeft gedeeld.

De meest gedownloade torrents vind je in een ander lijstje, en wel hier. Avatar staat op nummer 1, gevolgd door Kick-Ass en op de derde plaats Inception.

Lees meer over:

Deel via